Директорка ЦІОТ взяла участь як спікер і тренер в «Освітній академії» для керівників закладів профтехосвіти

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із заходу

У стінах Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбулася традиційна «Освітня академія».

Упродовж двох днів директорів та їхніх заступників навчали новим підходам у взаємодії з бізнесом, методиці рішень, принципам віддаленого навчання, способам використання соцмереж у популяризації закладів тощо.

Значну частину панельних дискусій та лекцій було присвячено дистанційному навчанню та процесу цифровізації освіти.

– Електронне середовище потрібно формувати всюди, адже дизайн освіти міняється. Від змішаного і дистанційного навчання ми вже нікуди не дінемось. Зараз професійно-технічна освіта змушена використовувати ті способи дистанційного навчання, якими послуговується середня школа. Але у такий формат неможливо вмістити практичні заняття, які є важливими для профтехосвіти. Цифровізація освіти в розвинених країнах відбувається уже років 10, а ми опинились в ситуації, коли невдалий старт створив негативні враження про віддалене навчання. Але до попереднього формату ми вже не повернемось. Тому варто по-іншому підійти до організації навчання, – наголосила директор Центру інноваційних освітніх технологій Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки Маргарита Носкова.

В межах академії директорів та заступників директорів професійних училищ, коледжів поділили на групи, де вони могли попрацювати над окремими темами на чолі з менторами.

Подібну освітню академію невдовзі організують для представників відділів освіти територіальних громад.