Директорка Центру інноваційних освітніх технологій розповіла, як політехніки допомагають проводити дистанційне навчання школярів

Видання Вголос
фото новини

Перші 1300 українських дітей, які змушено покинули свої школи через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, відновили навчання в Українській дистанційній школі уже 14 березня 2022 року. 760 з них отримали документи про завершення навчання у 9 та 11 класах.

Про це повідомила керівниця Української дистанційної школи, директорка Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» Маргарита Носкова.

«Наша школа виникла як кризове рішення тієї ситуації, яка виникла 24 лютого. Ідея школи виникла на початку березня», – каже вона.

За її словами, так швидко стартувати вдалося завдяки тому, що протягом двох останніх років у Центрі інноваційних освітніх технологій Львівської політехніки реалізовувався проєкт підготовки вчителів Львівщини, де освітян навчали проводити уроки онлайн.

Тому коли виникла потреба навчати дітей, то вчителі легко розпочали свою роботу.

«Понад 75 відсотків наших педагогів – це вчителі з Львівської області. Це вчителі з невеликих сільських та міських шкіл змогли організувати якісне навчання, яке оцінили діти з Києва, Харкова та інших міст України», – говорить Маргарита Носкова.

Вона наголосила, що навчання в Українській дистанційній школі є безкоштовним і орієнтоване для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які перебувають на окупованих територіях, в зонах бойових дій або перебувають за кордоном.

Цього року новостворена школа вже випустила свої перші 9 та 11 класи.

«93 відсотки наших випускників дев’ятих класів залишилися далі з нами. Дуже багато дітей після деокупації Київської, Чернігівської та Сумської областей повернулися у свої школи, але через якийсь час знову прийшли до нас», – каже керівниця Української дистанційної школи.

За її словами, якщо в березні до школи на навчання запрошували учнів з 5 до 11 класу, то цього року набирають вже й першачків. Окрім того, в школі працюватиме психолог, який надаватиме допомогу і батькам, і дітям.

Маргарита Носкова зазначила, що, з огляду на війну в Україні, діти долучитися до навчання можуть будь-коли. У дистанційній школі можуть навчатися діти з особливими потребами.  Батьки, які бажають долучити дитину до навчання в УДШ, можуть написати на електронну пошту office.udsh@gmail.com або зателефонувати за номером телефону +380 (96) 250-25-19. Або подати заявку за посиланням.