Директорка МІОКу взяла участь у конференції «Українська наукова діаспора / Ukrainian Science Diaspora»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Ірина Ключковська

22 березня 2023 року директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська взяла участь у конференції «Українська наукова діаспора /Ukrainian Science Diaspora». Цю ідею за сприяння Міністерства освіти і науки України реалізує Рада молодих учених при МОН та Офіс підтримки вченого. Мета проєкту – допомагати співпраці представників української наукової діаспори та українських учених, які працюють в іноземних закладах вищої освіти, наукових установах, лабораторіях тощо, з науковими установами та закладами вищої освіти України.

На конференції було презентовано концепцію ініціативи «Українська наукова діаспора», проєкт інтерактивної карти, створеної спільно з групою Массачусетського університету, а також діяльність наукових діаспорних груп низки країн, зокрема з Польщі, Німеччини, Люксембургу та інших.

У своєму виступі Ірина Ключковська підкреслила значення реалізації цієї ініціативи, важливість створення комунікаційної платформи, вагомість використання наукового потенціалу українців, необхідність внесення змін до законодавства України щодо залучення вчених до освітнього та наукового процесів в Україні. Директорка МІОКу запропонувала майданчик Львівської політехніки для практичної реалізації ініціативи «Українська наукова діаспора» та поділитися досвідом роботи з українською діаспорою.