Директор ЦІОТ взяла участь в обговоренні положень Обласного конкурсу навчальних програм

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із заходу

Для вчителів шкіл Львівщини, які створюють авторські навчальні курси, організують конкурс. Проєкт «Інноваційні програми і дидактичне забезпечення для осучаснення освітнього процесу» передбачено у Програмі розвитку освіти Львівщини та розрахований на 5 років.

Положення Обласного конкурсу авторських загальноосвітніх навчальних програм і матеріалів обговорили із членами Експертної ради при департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

Зокрема, на важливості оновлення підходів до формування навчальних програм наголосила директор Центру інноваційних освітніх технологій Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти «Львівської політехніки» Маргарита Носкова.

– Зараз активно обговорюється можливість розвитку дослідницьких талантів, комплексного підходу до компетентностей учнів. В цьому випадку, якщо йдеться про інтегровані курси та STEM-освіту, було би добре мати критерій, який би визначав цю дослідницьку складову. Це розвиватиме в учнях дослідницькі якості, – акцентувала представниця Львівської політехніки.

Участь у конкурсі зможуть брати автори чи авторські колективи, основу яких складають науково-педагогічні працівники Львівської області. Передбачено також створення конкурсної комісії, що відбиратиме кращі роботи таких авторських програм на основі експертних висновків.