«Синергія інтелектуалів дасть результат»: директор МІОК Ірина Ключковська про місію почесних амбасадорів Львова

МІОК Львівської політехніки
Ірина Ключковська про місію почесних амбасадорів Львова

Львів став першим містом України, яке запустило цільову програму із залучення впливових українців для розвитку конференц-індустрії міста. Програму «Почесні амбасадори Львова» затверджено рішенням сесії Львівської міської ради. За словами директора ЛКП «Агенція з підготовки подій» Ліни Остапчук, «ідеться про людей, котрі готові використовувати свій авторитет та професійні знання задля промоції Львова як достойного місця для проведення конференцій, форумів, семінарів, виставок, симпозіумів, самітів, у тому числі – наукових».

Основні завдання програми – об’єднання навколо місцевого ринку ділового туризму фахівців науки, політики, бізнесу, інформаційних технологій та культури; активне позиціонування Львова на ринку ділового туризму. У списку почесних амбасадорів Львова на 2016–2017 рр., яких обрали нещодавно, – 11 прізвищ. Це, зокрема, польський сенатор, почесний житель вулиці Вірменської у Львові Лукаш Абґаровіч, директор Львівського ІТ-кластера Степан Веселовський, декан механіко-математичного факультету ЛНУ ім. І. Франка Михайло Зарічний, директор Міжнародного інституту освіти, культури і зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська, ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах, головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні Олександр Фільц, голова ради директорів SIA Baltic Aviation Support Нікодим Щигловський та інші.

Більше про ініціативу «Дню» розповіла пані Ірина Ключковська, яку редакція щиро вітає з почесною місією.

– Створення вперше в Україні зазначеного інституту – це ініціатива залучення інтелектуального потенціалу міста для розвитку ділової гостинності. Це практика, яка активно реалізується в європейських містах, зокрема в Польщі. Для мене особисто – це не лише оцінка моєї праці, це визнання багаторічної роботи колективу, який я очолюю і, що найважливіше, визнання важливості того сектору українського соціуму, який є за межами нашої держави, який десятиліттями працює для України, але яким упродовж майже чверть століття не цікавилася і не займалася держава. Йдеться про світове українство, – розповідає Ірина Михайлівна. – Ми зробили все, щоб актуалізувати питання взаємодії держави та української діаспори. Користуючись нагодою, хочу подякувати Ларисі Івшиній, головному редактору «Дня», та колективу газети, які впродовж цього часу підтримували нас і допомагали впоратися з цим непростим завданням у дуже непростий час.

Нас нагороджено «за вагомий внесок у розвиток Львова як місця проведення міжнародних конференцій». Для нас таким місцем був і є Національний університет «Львівська політехніка», де ми маємо повне розуміння важливості того, чим займаємося. Саме Політехніка подала мою кандидатуру на конкурс. І я цим пишаюся. Я вітаю цю народжену ініціативу. Ми всі повинні відмовитися від люмпенізації багатьох процесів, які спостерігаємо сьогодні, стимулювати духовне зростання суспільства. Заохочувати львів’ян та гостей міста брати цю висоту. І тоді виграємо всі. Цього тижня самі активісти організовують зустріч. Переконана, що це буде не просто цікаво, а й корисно. Синергія інтелектуалів із різних сфер має дати результат.