Дипломники ІАРХ захищали свої проекти в історичній аудиторії, створеній першим ректором Львівської політехніки

Прес-служба Львівської політехніки
захист дипломних проектів і магістерських робіт за напрямом «Дизайн»

Днями на кафедрі дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка» розпочався захист дипломних проектів і магістерських робіт за напрямом «Дизайн». Студентські проекти пов’язані головним чином із розробкою дизайну предметного середовища, реклами та візуальних комунікацій. Свої роботи дипломники презентували в історичній виставковій залі головного корпусу Університету, яку створив сам Юліан Захарієвич – перший ректор Львівської політехніки. Святковості додавала і та обставина, що у ці дні Університет відзначає 200-річчя від дня свого заснування.

Ґрунтовні напрацювання та здобуті за час навчання фахові знання на початковому етапі захисту підтверджували 37 магістрів денної форми навчання, 11 студентів заочної форми та 5 спеціалістів. Оцінювали їх проректор Львівської національної академії мистецтв Роман Яців, інші члени державної комісії – Ігор Юрченко, Ореста Ремешило-Рибчинська, Ірина Дида, Руслан Галишич та Ольга Лисенко.

З кожним роком студенти-випускники Інституту архітектури збагачують свою професійну палітру, творячи цікаві сучасні проекти, які – що важливо! – невдовзі успішно реалізують на практиці на замовлення різних клієнтів.

На захисті дипломних проектів були присутні найрізноманітніші теми, які розкривали застосування сучасних тенденцій еко-дизайну, інтерпретували геометрію природних форм у дизайні предметного середовища та способи використання у цій сфері зеленого дизайну та етномотивів.

Цікавими виявилися проекти, що мали конкретну прив’язку до предмета, серед них фахівці відзначили студентські роботи, які, зокрема, торкалися творчого опрацювання форм і декору знаменитої яворівської іграшки, інтерпретації образів та форм мінералів у дизайнерських композиціях. Студенти-дипломанти запропонували також свою оригінальну концепцію дизайну графічних продуктів для дітей із обмеженням зору, сучасні методи візуалізації інформації у соціальному плакаті тощо.

захист дипломних проектів і магістерських робіт за напрямом «Дизайн» захист дипломних проектів і магістерських робіт за напрямом «Дизайн» захист дипломних проектів і магістерських робіт за напрямом «Дизайн» захист дипломних проектів і магістерських робіт за напрямом «Дизайн»