Дві студентки Університету візьмуть участь у ІІІ етапі ХІІІ Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка

Катедра української мови Львівської політехніки
Заставка конкурсу

Рішенням журі другого (обласного) етапу переможцями ХІIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка стали дві студентки Львівської політехніки, а викладача-наставника Галину Городиловську відзначено подякою за підготовку переможців, піднесення престижу української мови та підвищення загальної мовної культури у молодого покоління.

Цьогоріч Національний університет «Львівська політехніка» у другому (обласному) етапі представляли четверо студентів: Марія Кондиревич (МЕ-21), Вікторія Яким (КБ-110), Мирослав Шкуренко (АТ-12) і Ростислав Терналь (КІ-12). Саме вони виявили свій мистецький талант, високу ерудицію і творчу оригінальність, написавши найкращі творчі роботи, і стали переможцями першого, університетського етапу.

Завданням учасників конкурсу на другому етапі було написати творчу роботу, яка пов’язана з життєвим шляхом Тараса Шевченка, його творчими здобутками та значенням його поезії для нашого сьогодення. Було визначено переможців, серед яких Марія Кондиревич (ІНЕМ), яка отримала диплом ІІ ступеня, та Вікторія Яким (ІКТА) – диплом ІІІ ступеня.

Тепер на талановитих студенток чекає третій етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України № 1/1090-23 від 24.01.2023 року завершальний етап відбудеться 4 лютого 2023 року в обласних центрах та місті Києві.

Катедра української мови вітає дівчат з високими досягненнями й бажає успіхів у фінальному, міжнародному етапі, а свою колегу – доцента Галину Городиловську – з відзнакою Департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації!