Другий сезон лекцій, присвячених застосуванню конкурентного законодавства України, США та ЄС

Кафедра теоретичної та прикладної економіки Львівської політехніки
Логотипи організаторів

Другий сезон 5-тижневої серії лекцій, присвячених конкретним кейс-стаді застосування конкурентного законодавства України, США та ЄС, є продовженням першої серії лекцій, що відбувалися у першій половині цього року (лютий-квітень 2021 року) та слугували теоретичним вступом до вивчення конкурентного законодавства загалом. Ті, хто хотів би дізнатися більше про першу серію лекцій, можуть ознайомитися з їхніми записами та всіма супутніми матеріалами (англійською та українською).

Другий сезон лекцій складається з 5 тем:

  1. Недобросовісна конкуренція;
  2. Економічні концентрації;
  3. Зловживання монопольним (домінуючим) становищем;
  4. Змови на торгах;
  5. Картелі.

Кожна тема, зі свого боку, складається з 2–3 лекцій.

Працівники Антимонопольний комітет України (АМКУ), конкурентних відомств країн Європейського Союзу (Литви, Німеччини, Румунії) та Федеральної Торговельної Комісії США, які мають багатий досвід у розслідуванні справ у своїх юрисдикціях, презентуватимуть актуальні справи у галузі конкурентного права на зазначені теми, а також поділяться своїми поглядами на особливості їхнього розв’язання.

Лекції, тривалість кожної з яких становитиме 80 хвилин, відбуватимуться у гібридному форматі: деякі з них – офлайн (з онлайн-трансляцією), інші – у форматі онлайн на платформі Zoom (залежно від карантинних обмежень в Україні). Другий сезон лекцій розпочнеться 8 листопада й триватиме до 10 грудня 2021 року. Записи лекцій та супутні матеріали завантажуватимуться та оновлюватимуться на Google-диску.

Після закінчення другого сезону лекцій Антимонопольного комітету України запросить до свого офісу найактивніших студентів із кожного університету для проведення рольової гри у формі засідання АМКУ, де студенти зможуть відчути себе стороною у справі (чи працівником Комітету). Крім того, всі учасники отримають відповідні сертифікати, що засвідчуватимуть їхню участь у навчальній програмі.

З нетерпінням чекаємо зустрічі з вами!