«Щасливе дитинство»: другокурсники Інституту права та психології допомагають дітям з інтернатів

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Другокурсники ІНПП допомагають дітям з інтернатів

Студенти-другокурсники Інституту права та психології понад півроку тому започаткували доброчинну акцію «Щасливе дитинство». Молодь самотужки випікає різні солодощі, продає їх студентам, а за виручені кошти купує все необхідне для дітей із різних інтернатів і дитячих будинків Львівщини.

Одинадцятеро студентів – Віта-Юлія Левицька, Ольга Пріщинко, Юлія Коструба, Володимир Білас, Божена Садова, Катерина Паньків, Сергій Смірнов, Марія Кондеревич, Оксана Тарчук, Ірина Юськевич, Валентина Лех не лінуються допомагати дітям віком від 2 до 16 років.

– Орієнтуємося на потреби вихованців інтернатів у Самборі, Добромилі, Лаврові. Купуємо засоби особистої гігієни, фрукти. Також щоразу, коли провідуємо цих дітей, готуємо цікаву програму. Організовуємо різні ігри, переможцям вручаємо призи. Почали нашу акцію перед святом Миколая, а потім зрозуміли, що не лише раз у рік діти потребують уваги й підтримки. Тож готували різні вистави для них. Контактуємо з ними через товариство «Діти Христа». З гаївками та подарунками ми провідували їх і після Великодня. Тоді підготували програму схожу до «Веселих канікул», – розповіла другокурсниця Віта-Юлія Левицька.

Надалі молодь планує розвивати цю діяльність, тож завжди вдячна за всіляку підтримку.