Доцентку кафедри СР запросили на захід, зініційований міністеркою соціальної політики України

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Тетяна Шаповалова

З нагоди Всесвітнього дня соціальної роботи міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович провела зустріч з експертами – представниками освітнього середовища України – на тему «Нові горизонти соціальної роботи: роль освіти».

Серед запрошених – доцентка кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, досвідчена практикиня, науковиця та волонтерка Тетяна Шаповалова.

«Сьогодні в центрі уваги Мінсоцполітики соціальні працівники – фахівці, які безпосередньо надають послуги людям. Від їхньої професійності, від рішень, які вони приймають, залежать долі та життя людей. Якісне навчання соціальних працівників має орієнтуватись на перспективні напрями розвитку соціальної роботи в Україні та світі, на готовність студентів до прийняття рішень в умовах невизначеності, на розвиток у них уміння мислити творчо та діяти проактивно», – сказала на зустрічі Оксана Жолнович.

За словами міністерки, одними з ключових партнерів Мінсоцполітики в реформуванні соціальної сфери є заклади вищої освіти, що готують фахівців із соціальної роботи, адже належна підготовка соціальних працівників ще на етапі навчання допомагає забезпечити у майбутньому системний підхід до надання допомоги людям, які її потребують.

«Це перший на моїй пам’яті діалог між Міністерством соціальної політики України та освітянами. Це дуже добрий знак! Вірю в те, що нарешті для держави і для всього українського суспільства стане престижним праця фахівців, які кожний день створюють соціальні умови для покращення умов життя людини та підвищують добробут населення загалом», – зауважила Тетяна Шаповалова.

Фото із заходу Тетяна Шаповалова