Доцентку Інституту геодезії Любов Янків-Вітковську нагороджено знаком «За заслуги перед містом Рогатином»

За матеріалами сайту Рогатинської міської ради
Любов Янків-Вітковську приймає нагороду

Вже стало доброю традицією з нагоди Дня міста пошановувати таких жителів та вихідців міста відзнаками Рогатинської міської ради. Зокрема, під час урочистих зборів 1 серпня нагородою Рогатинської МТГ – пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Рогатином» було відзначено трьох вихідців міста: Володимира Баляса – українського художника (посмертно), Романа Коритка – члена Національної спілки письменників України, краєзнавця, та Любов Янків-Вітковську – кандидатку фізико-математичних наук, доцентку кафедри вищої геодезії і астрономії Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка», голову Львівського астрономічного товариства, члена-кореспондента Міжнародної академії астронавтики, володарку золотого герба міста Львова.

Пам’ятний Знак від імені Рогатинської громади краянам у ході урочистостей вручили міський голова Сергій Насалик та секретар міської ради Христина Сорока. І, як зауважила у ході церемонії Любов Янків-Вітковська, отримувати нагороду рідного міста для неї дуже почесно. Приємно рогатинці й те, що її ім’я серед таких визначних постатей, як «рогатинський пікассо» Володимир Баляс та краєзнавець Роман Коритко.

– Я – Рогатинка. Завжди з гордістю про це наголошую. Хоча прожила в Рогатині лише 17 років, але як виховання мами і тата, так і дух міста такий сильний, що завжди вважаю себе рогатинкою, – зазначила пані Любов. – Тому отримана нині нагорода для мене дуже цінна. Де б я не була, чи то на дипломатичних раутах, чи на зустрічах з бізнесменами (чоловік працював на дипломатичній службі, був керівником ОДА, тепер ректор приватного вишу), зі своїми студентами, розповідаю про наше місто, про його відомих людей. Всі мої львівські і київські друзі знають, що проїжджаючи через Рогатин, варто випити каву, пройтися центром, відвідати стареньку церкву Святого Духа. Обов’язково, проїжджаючи місто, дзвоню й нашому міському голові, бажаю доброго здоров’я, успіхів та сил у розвитку Рогатина. Так, саме сили потрібно, щоби по краплинках відновлювати славу нашого древнього міста. Пам’ятаю, як у 2015-му ми мали розмову з Сергієм Насаликом, і він щиро розповідав моєму чоловікові про свої плани розвитку міста. Мені заімпонувало те, що він сказав: «Я тут родився і хочу жити у європейському місті, відтак почав втілювати сказане в життя. За 6 років місто стало насправді кращим і з кожним роком продовжує набувати нових рис, змінюються вулички, дороги, сквери»…

Краянка також зазначила, що як науковець теж старається підтримувати юне покоління Рогатина:

– Оскільки я астрофізик і в моїй науці небагато жінок, то декілька років стараюся підтримувати дівчаток, які люблять математику, фізику і астрономію скромною стипендією. Звичайно, я небагато можу, але вірю, що спільні зусилля всіх рогатинців сприяють розвитку міста, збагаченню його аури. Дбаймо про наше місто і малими справами сприяймо його процвітанню.