Доцентка кафедри ЗМД взяла участь у міжнародній конференції у Варшаві щодо змін клімату

Кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності
Фото з конференції

Доцентка кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Мар’яна Руда 19–21 жовтня взяла участь у Міжнародній конференції «Зміни клімату: виклики для якості життя», організованій Варшавською політехнікою у рамках програми NAWA.

Насамперед конференція була міждисциплінарною і мала на меті обмін знаннями щодо останніх результатів досліджень і технічних рішень для розв’язання проблем якості життя в контексті зміни клімату. Провідною ідеєю конференції було розв’язання проблем, пов’язаних із підтримкою високих і справедливих стандартів людського життя в епоху надмірної урбанізації та розроблення стратегій адаптації в цій складній екосистемі, в якій постає все більше викликів.

Учасники конференції обговорили актуальні проблеми та спробували знайти інструменти й конкретні рішення, які можуть підтримати найкращий шлях сталого розвитку.

Також відбулася дискусійна панель, що забезпечила загальний і широкий погляд на проблеми зміни клімату і якості життя людини в міському середовищі. Доповідачі з різних країн озвучили виклики й основні напрями розвитку міст, окреслили найбільш критичні на сьогодні інструменти для стимулювання кліматичної нейтральності й забезпечення безпечного майбутнього для життя в міському середовищі.

Завершальним пунктом програми конференції стала екскурсія на сміттєспалювальний завод поблизу Варшави та воркшоп для молодих науковців і студентів, під час якого відбулося генерування ідей щодо подолання найгостріших екологічних проблем у містах за допомогою соціально справедливого переходу економічно ефективним способом.

Слід зазначити, що особливе занепокоєння становлять виклики, з якими стикається Україна зараз під час війни, водночас є багато проблем, пов’язаних з післявоєнною відбудовою. Це свідчить про актуальність переходу України на засади циркулярної економіки та сталого розвитку, які активно впроваджують у Польщі та інших країнах ЄС.

Докладніше про конференцію

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції