Доцентка кафедри туризму провела низку тренінгів щодо напрацювання навичок soft skills у майбутніх випускників

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото з тренінгу

У рамках серії тренінгів «Soft skills для кар’єри вченого» від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України та Офісу підтримки вчених доцентка Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки Марія Лущик провела низку тренінгів щодо напрацювання навичок soft skills для майбутніх випускників.

«Коли навчаєш майбутніх фахівців у галузі туризму та готельно-ресторанної справи, хочеться, щоб твої студенти були найкращими. Професіоналами, які володіють галузевими знань та вміннями, є високоосвіченими та всесторонніми розвиненими особистостями. Щоб бути конкурентоспроможним у сфері гостинності як сфері діяльності за моделлю «Людина-Людина», слід володіти не лише професійними знаннями в галузі туризму (hard skills), але й низкою особистісних властивостей, так званих soft skills. Тож студенти детальніше ознайомилися з цими іноземними термінами й дізнались, які саме з них потрібні фахівцеві в туризмі», – розповіла Марія Лущик.

Студенти в межах академічних аудиторних занять пробували розвивати свої «м’які навички»: вчились не лише презентувати туристичний матеріал, але й себе. Розвивали емпатію до фаху та професії, демонструючи відкритість і креативний підхід до виконання завдань практичних робіт, критикували та мислили критично, вчились слухати і працювати в команді.

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу