Доцентка кафедри транспортних технологій ІМІТ відвідала Future Transport Week у Глівіце (Польща)

Кафедра транспортних технологій Львівської політехніки
Фото з відвідин Польщі

Доцентка кафедри транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту Юлія Германюк відвідала Future Transport Week (Тиждень транспорту майбутнього) в рамках заходу «Європейське місто науки Катовіце 2024», який організовував Сілезький технологічний університет (м. Глівіце, Польща) 17–21 червня 2024 року. Представниця Львівської політехніки виступила з доповіддю на тему International railway transportation Ukraine – EU, де розповіла студентам і викладачам про проблеми та перспективи розвитку міжнародних залізничних перевезень Україна – Європа.

Студенти виявили жвавий інтерес до цієї теми, зокрема до організації евакуаційних поїздів із гарячих точок України до західних кордонів, а також проблем перевезення зернових вантажів.

У рамках Тижня транспорту майбутнього завідувач кафедри транспортних систем, інженерії і логістики Сілезького технологічного університету Ґжеґож Серпіньскі ознайомив із новітніми лабораторіями автомобільного та залізничного видів транспорту, роботою симуляторів із керування рухом автомобіля, локомотива і лабораторіями з управління рухом поїздів. Юлії Германюк було приємно очно познайомитися з професором цієї кафедри Ґжеґожем Каронем, який уже два роки проводить факультативний курс для студентів Львівської політехніки як візит-професор кафедри транспортних технологій.

Також відбулася зустріч зі студентами кафедри ТТ, які навчаються у Сілезькій політехніці. Зокрема, третьокурсник Вадим Галюк (група УЗ-31), який навчається за освітньою програмою «Організація перевезень та управління на залізничному транспорті», також успішно проходить навчання у Польщі за спеціальністю Transport Kolejowy Infrastruktura. А студентка третього курсу Маргарита Федорович (ТТ-31) успішно провчилася семестр за програмою академічної мобільності в рамках проєкту Європейського університету Eureca-Pro.

За підсумками візиту заплановано продовження співпраці із Сілезьким технологічним університетом для розроблення спільних залізничних програм як для студентських мобільностей, так і для наукової співпраці викладачів.

Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі Фото з відвідин Польщі