Доцентка кафедри СКІД взяла участь у міжнародній науковій конференцій в Любліні (Польща)

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншоти з онлайн-конференції

Доктор наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Марія Комова виступила з доповіддю «Книга як інтелектуальне та естетичне джерело національної культурної традиції та морального авторитету жінки» на ІІІ Міжнародній науковій конференції з циклу «Ksi@żka w Mediach – Media w Ksi@żce», яка відбулася 29–30 червня 2023 року під гаслом «Ksi@żka jest kobietą. Rynek książki (dla) kobiet. Przeszłość – stan obecny – perspektywy».

Доповідачка розповіла про результати вивчення тенденцій популяризації творчого надбання Лесі Українки в електронному інформаційному просторі, зокрема в YouTube. Дослідниця наголосила, що в суспільній свідомості широких верств ім’я Лесі Українки стало комплексним мемом-символом сильної жінки, сильної особистості, якій властива жага творчості, самовідданість в коханні, прагнення до європейських культурних цінностей, свобода і широта світогляду. Творче надбання поетеси потребує сучасної інтерпретації та переосмислення.

Наукова співпраця кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Львівської політехніки з кафедрою інформаційних технологій, книгознавства та медіаосвіти Інституту соціальної комунікації та медіа наук Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні плідно розвивається в багатьох напрямах: організації наукових заходів, реалізації різних форми академічної мобільності, виданні колективних монографій, наукових стажуваннях.

Скріншоти з онлайн-конференції Скріншоти з онлайн-конференції Скріншоти з онлайн-конференції Скріншоти з онлайн-конференції