Доцентка кафедри ФАЗХ взяла участь у роботі 64-го Конгресу Польського хімічного товариства

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії
Фото з конгресу

Доцентка кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Ірина Коваль взяла участь у роботі 64-го Конгресу Польського хімічного товариства, що проходив на хімічному факультеті Університету Марії Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща) – найбільшому державному ЗВО у східній Польщі, де щорічно пропонують нові напрями навчання, вводять спеціальності, які йдуть слідом за змінами на ринку праці. Щорічно Університет входить до десятки найпрестижніших навчальних закладів Польщі. При вході до Університету поряд із польським прапором майорить символіка України – синьо-жовтий прапор.

У Конгресі, який складався з 17 секцій, взяло участь понад 650 учасників із Польщі та України. На урочистому відкритті Конгресу відбулось вручення медалей та нагород Польського хімічного товариства за значні досягнення в галузі хімії та відзначення магістрів за призові місця на 54-й Міжнародній Хімічній олімпіаді, організованій Університетом Нанкай (Китай) у липні 2022 року.

Представниця Львівської політехніки побувала на зустрічах з хіміками польських закладів різних міст (Гданськ, Варшава, Лодзь, Краків, Познань, Вроцлав) для обміну досвідом та науковими ідеями, налагодження співпраці з польськими науковими центрами, а також провела зустріч зі студентами та аспірантами цього закладу, на якій ознайомилась із сучасним обладнанням лабораторій хімічного факультету і напрямами наукових робіт.

За підсумками зустрічей досягнуто домовленостей щодо перспектив наукової співпраці.

Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу