Доцентка ІХХТ викладала у Кінгстонському університеті за програмою академічної мобільності Erasmus+

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
Кінгстонський університет

Упродовж 27–31 березня 2023 року доцентка кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Руслана Гумінілович брала участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ на базі Кінгстонського університету. Це британський державний науково-дослідний університет, розташований у Королівському районі Кінгстона на Темзі, в південно-західному Лондоні, Англія (Kingston University, London).

У Кінгстонському університеті викладають високоякісні курси для студентів та аспірантів з хімії і фармацевтики, а ступінь бакалавра хімії акредитований Королівським хімічним товариством. Кожна навчальна програма розроблена з урахуванням розвитку кар’єрних можливостей, щоб студент зміг ґрунтовно дослідити не лише спеціальність, яку він обрав, але й вимоги ринку праці, які є на цей час, і отримати відповідні навички роботи, необхідні для сучасного робочого середовища.

Академічна мобільність включала викладацьку діяльність та участь у науково-методичних заходах факультету охорони здоров’я, науки, соціальної допомоги та освіти (Faculty of Health, Science, Social Care and Education) на кафедрі хіміко-фармацевтичних наук (Department of Chemical and Pharmaceutical Sciences). Упродовж періоду мобільності представниця Львівської політехніки прочитала лекції, провела лабораторні роботи й воркшоп для студентів ІV і V років навчання за такими напрямами:

  • CH4002 «Основна неорганічна хімія та хімія навколишнього середовища»;
  • CH4003 «Вступ до спектроскопії та експериментальних методів»;
  • CH4005 «Основна хімія»;
  • CH5001 «Неорганічна хімія»;
  • CH5004 «Аналітична та експериментальна хімія»;
  • CH5006 «Аналітичні науки».

Також у межах мобільності Руслана Гумінілович взяла участь у науковому семінарі кафедри хіміко-фармацевтичних наук, на якому презентувала результати своїх наукових досліджень. Під час заходу відбулись дискусії та обмін думками щодо шляхів розвитку майбутньої наукової співпраці (проведення спільних досліджень, написання спільних статей, підготовка заявок до міжнародних проєктів), розглянуто питання особливостей освітніх програм Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» та факультету охорони здоров’я, науки, соціальної допомоги та освіти Кінгстонського Університету.

Активну участь в обговоренні взяли професори Річард Сінгер (Richard Singer), Стівен Рен (Stephen Wren), Джозеф Беар (Joseph Bear), Роман Кресінські (Roman Kresinski), Сіанна Швіккард (Sianne Schwikkard), Роза Бускетс (Rosa Busquets), Айомі Перера (Ayomi Perera), Домінікус Хейфт (Dominikus Heift) та Равтедж Сінгх Татті (Ravtej Singh Thatti).

Представниця Львівської політехніки також мала можливість ознайомитися з інфраструктурою Кінгстонського університету, зокрема із сучасним лабораторним обладнанням та приладами (хроматографами, спектрографами).

Результатами участі в програмі академічної мобільності є розширення співпраці з Кінгстонським університетом, розвиток наукового співробітництва, обмін підходами до активного (орієнтованого на студента) навчання в аудиторії, і таким чином – сприяння європеїзації вищої освіти в Україні.

Фото з відвідин Кінгстонського університету Фото з відвідин Кінгстонського університету Фото з відвідин Кінгстонського університету Фото з відвідин Кінгстонського університету Фото з відвідин Кінгстонського університету Фото з відвідин Кінгстонського університету