Доцент катедри української мови взяла участь у перевірянні робіт ЗНО з української мови і літератури

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото із перевіряння робіт ЗНО

Доцент катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Галина Городиловська цьогоріч узяла участь у перевірянні робіт зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.

Представниця Університету поділилася враженнями про роботу у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти, зокрема закцентувала увагу на оцінюванні завдань відкритого типу, що потребували коротких змістовних відповідей:

– Виявилося, що не всі учні добре зрозуміли прочитане, багато хто не надав ґрунтовних відповідей, траплялися навіть порожні бланки.

Ми керувалися критеріями, які розробив Український центр оцінювання якості освіти. Перевіряв роботу цього року лише один екзаменатор, отож ми усвідомлювали, що саме від нашої компетентності залежить доля майбутнього абітурієнта, і намагалися бути надзвичайно об’єктивними та відповідальними.

Група, у якій я працювала, складалася з 11 осіб, серед яких були викладачі з Львівського національного університету імені Івана Франка, методисти та вчителі з різних шкіл Львівщини. Незважаючи на виснажливість цієї роботи, вона водночас була творчою та цікавою, а щире спілкування з колегами-мовознавцями додавало позитиву й створювало неймовірно теплу атмосферу.