Доцент катедри української мови прочитала лекцію в рамках проєкту «Об’єднані: Вчимося!»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фрагмент афіші заходу

6 червня 2022 року у Львові стартував проєкт «Об’єднані: Вчимося!», організований управлінням молодіжної політики Львівської міської ради та МолоДвіж Центром за підтримки Британської ради в Україні. Метою цього заходу є інтеграція внутрішньо переміщеної молоді в місцеву громаду, а також підвищення обізнаності юнаків та дівчат про можливості їхнього навчання, розвитку, залучення до українського культурного простору. Упродовж місяця відбуватимуться тематичні зустрічі, лекції та різноманітні активності для молоді, яка знайшла прихисток у Львові. Зокрема, спільно з експертами заплановано обговорення та дослідження таких тем: «Цікава українська мова», «Мистецтво та культура», «Історія без дат».

Перший тиждень (6–12 червня) проєкту присвячено її Величності українській мові. У межах цього маркетингового заходу 6 червня кандидат філологічних наук, доцент катедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Оксана Микитюк прочитала лекцію «Самобутність української мови». Лекторка закцентувала увагу на тому, що складовою української національної ідеології, що була вирішальною для проголошення незалежности, сприяла духовому зростанню нації, формувала підґрунтя самоствердження українців, є, безперечно, мовна політика.

В інтерактивній формі Оксана Микитюк окреслила питання ваги української мови серед інших мов світу, розкрила роль мови в культурно-освітньому просторі, зосередила увагу слухачів на самобутності української лексики та культурі мовлення. Разом із доповідачкою молодь здійснила цікаву подорож дорогами мовної норми, яка впродовж трьохсот років зазнала інтерферентного впливу.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Афіша заходу