Доцент катедри української мови Оксана Микитюк здобула перемогу в конкурсі видань Університету

Катедра української мови Львівської політехніки
Оксана Микитюк та Юрій Бобало

У Національному університеті «Львівська політехніка» визначено переможців конкурсу монографій, підручників, навчальних посібників та довідкових видань 2022 року.

Диплом другого ступеня здобула добірка афоризмів «Щастя – бути сильним» доцента катедри української мови Оксани Микитюк у номінації «Найкраще довідкове видання».

Основою збірника стали афоризми та сентенції Дмитра Донцова – головного ідеолога українського націоналізму, великого публіциста, який своїми творами демонструє силу ідей, переконує в незнищенності нації, величі України, українців та національної культури. Усі настанови мислителя є базою, щоб гідно пройти життєву дорогу.

Цінність книжки

Пропонований збірник афоризмів та сентенцій «Щастя – бути сильним. Афоризми та сентенції Дмитра Донцова» (авторства Оксани Микитюк) – це показ української сили. Розділи збірника дають змогу усвідомити українські духові цінності, зрозуміти необхідність сильної державницько-національної політики, проаналізувати різноманітні світоглядові доктрини та відчути велич української літератури.

Науковим консультантом збірника афоризмів та сентенцій є Ірина Фаріон, яка додала «сили у пізнанні Донцова», бо цей чоловік «межово правдивий».

Праця «Щастя – бути сильним», створена на основі публіцистичних праць Д. Донцова, відтворює правду, мудрість, віру, волю, любов, силу.

Післяслово (з промови Д. Донцова):

«Пора скинути маску з потвори, ми повинні побачити справжню істоту Московії, що чи за царів, чи за революціонерів, завжди однакова.

…Ми, українці, належимо до Европи… Ми останній бастіон Заходу, наша історична місія – приєднатись до відсічі, яку скитській навалі солідарно дають европейські народи та й наші сусіди і друзі…

…Кажучи коротко: «Московіа делендам ест». Московію треба зруйнувати. В союзі з націями Заходу, які на наших очах відроджуються, в дружній спілці з ними прямуймо до нового…» (Д. Донцов).

Оксана Микитюк та Юрій Бобало Диплом переможця