Доцент катедри української мови була гостьовим доповідачем в ЛНУ імени Івана Франка

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

31 жовтня 2023 року відбувся науково-методичний семінар катедри української мови імени професора Івана Ковалика у Львівському національному університеті імени Івана Франка за участи доцента катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Оксани Микитюк, яка презентувала свою доповідь «Вияв національної сили (на основі лінгвоперсони Дмитра Донцова».

Оксана Микитюк поділилася злободенною інформацію з життя та праці великого мислителя, філософа, теоретика чинного націоналізму Дмитра Донцова та зробила синтез наукового та ідеологічного матеріалу. Доцент катедри подала численні матеріали про великого публіциста, який пропагує націоналізм як ствердження любови до свого, ідеалізм, традиціоналізм та моральність. Промовистими є слова Д. Донцова з «Підстав нашої політики»: «Малювати перед нацією привид вічного миру і братерства народів – це непочитальний злочин, котрим присипляється чутливість нації та потребу розраховувати тільки на власні сили».

Оксана Микитюк зробила мовознавчий аналіз афоризмів та сентенцій ідеолога націоналізму та презентувала свою збірку «Щастя – бути сильним», яку видало видавництво Львівської політехніки.

Після закінчення семінару відбувся обмін думками. Кожен оцінив важливість ідей мислителя на тлі сучасної великої війни проти Московії.

Сердечно дякуємо завідувачеві катедри української мови імени професора Івана Ковалика Зоряні Купчинській за запрошення виступити на науково-методичному семінарі та можливість ширити ідеї Дмитра Донцова серед широкої авдиторії.

Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару