Доцент кафедри вищої математики Іванна Андрусяк взяла активну участь у проєкті «Дні Політехніки у школі»

Кафедра вищої математики Львівської політехніки
Фото із заходу

У межах проєкту «Дні Політехніки в школі» доцент кафедри вищої математики Національного університету «Львівська політехніка» Іванна Андрусяк відвідала середню загальноосвітню школу № 50 імені Макаренка.

Іванна Андрусяк провела для 11-А класу лекцію на тему «У світі математики». У межах цієї лекції учні почули кілька древніх повчальних історій про важливість математики та про те, як не загубити себе в цьому світі й не перетворитися на автоматичного споживача інформації.

На уроці торкалися й більш сучасних задач. Зокрема, доцент разом з учнями обговорювала завдання, якими займається одна з найпотужніших компаній сучасності SpaceX, а саме – її проєкт Starlink.

Учні були активними і під час обговорення «золотого перетину». Зокрема, його гарно було продемонстровано у вигляді «золотого прямокутника». Наведено достатньо прикладів використання «золотого перетину» в архітектурі, анатомії, дизайні, мистецтві та інших сферах.

У кожній з озвучених задач не обійшлося без знайомства учнів з Національним університетом «Львівська політехніка».

Організував захід Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки, який очолює Василь Лозинський. Основним завданням лекції було не просто представити Університет за допомогою розповідей про нього, а зробити це через цікаве подання навчального матеріалу.

Фото із заходу Фото із заходу