Доцент кафедри ТМІГ узяв участь в урочистостях з нагоди 20-річчя початку будівництва комплексу Львівської духовної семінарії

Кафедра технічної механіки та інженерної графіки Львівської політехніки
Фото з урочистостей

19 жовтня відбулися урочистості з нагоди 20-річчя початку будівництва комплексу Львівської духовної семінарії Святого Духа та будівель Українського Католицького університету, що на вул. Хуторівка. Ректорат семінарії запросив авторський колектив архітекторів, зокрема доцента кафедри технічної механіки та інженерної графіки Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки Ростислава Стоцька, архітектора, лауреата Державної премії України в галузі архітектури. Саме за архітектуру комплексу Львівської Духовної Семінарії авторам була присуджена ця висока відзнака.

Проєктування комплексу розпочалось у 2000 році. В 2001-му під час візиту до Львова Папа Римський Іван-Павло II благословив проєкт і освятив ділянку на вул. Хуторівка. У 2003 році розпочалися будівельні роботи. Освячення комплексу відбулось у 2005 році, а з 2007 року розпочалось навчання семінаристів.

Протягом 20 років у комплексі Львівської духовної семінарії Святого Духа та Українського Католицького університету навчають та випускають священиків, духівників, капеланів, богословів та філософів. Проєктні рішення пройшли перевірку часом. Сьогодні цей духовно-освітній комплекс вважають одним із кращих серед подібних закладів Європи.

Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей Фото з урочистостей