Обмін досвідом і новими здобутками: доцент ІЕСК отримала диплом за найкращу доповідь на міжнародній конференції

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Оксана Гоголюк

Доцент кафедри теоретичної і загальної електротехніки Оксана Гоголюк разом зі своїми колегами ІЕСК побувала на XV Міжнародній науково-технічній конференції «Проблеми сучасної електротехніки» й отримала диплом за найкращу доповідь.

Конференція відбулася у Київському політехнічному інституті. Її проводять що два роки. Учасники – здебільшого науковці. Вони обговорюють проблеми й перспективи дослідження у галузі сучасної електротехніки.

Це вже третя конференція для Оксани Гоголюк, яка викладає студентам дисципліни, що стосуються теоретичної електротехніки, загальної електротехніки, елементів електроніки й мікропроцесорної техніки, а також курс електротехніки англійською мовою для студентів з Алжиру, які вчаться в ІІМТ. Науковиця досліджує способи покращення розрахунку динамічних режимів електричних кіл на основі макромоделювання, що на практиці сприяє підвищенню якості електропостачання, зменшенню витрат електроенергії, що дозволяє запобігти виникненню аварійних ситуацій. Незабаром захищатиме докторську.

– Щоб потрапити на таку конференцію, треба надіслати статтю високого рівня й пройти рецензування, – розповідає співрозмовниця. – Я підготувала доповідь «Особливості реалізації програмного забезпечення для оптимізації побудови математичних макромоделей», відповідно до поставлених вимог.

На конференції Оксана Гоголюк почула важливі думки, якими ділилися її досвідчені колеги. Це для неї цінний досвід, необхідний у науковій діяльності.