Допомога українцям від Японії: у Країні сонця, що сходить, відбуваються мітинги на підтримку України

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Демонстрація в Японії

«Україна та миролюбний і хоробрий український народ потребують вашої допомоги. Справедливість і добро повинні перемогти зло. Не думайте, що це не ваша справа. Від вас може залежати ваш спокій та спокій ваших близьких у майбутньому. Слава Україні і мир на землі!», – написав днями на своїй сторінці у фейсбуці приятель Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, наш студент у 2018–2019 роках, працівник Посольства Японії в Україні Масаюкі Коґа.

Дякуємо, Маса! До щемного болю в душі приємно, що в ці важкі для України дні Країна сонця, що сходить, із нами! Тисячі людей миттєво реагують на заклики української діаспори в Японії та збираються у найпопулярнішому місці Токіо, біля пам’ятника Хатіко. Тут відбуваються мітинги на підтримку України. Пройшла й акція протесту української спільноти перед посольством РФ у Японії.

Протестанти висловили вимоги до світової спільноти: посприяти закриттю неба над Україною; запровадити персональні санкції для президента РФ Путіна; заморозити активи та заарештувати майно усіх російських олігархів та держслужбовців; накласти ембарго на імпорт нафти та газу, припинити торгівлю з РФ.

Докладніше – на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.