Нові горизонти для політехніків: у рамках програми «Еразмус+» до Університету завітала професор із Франції

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
ERASMUS+

Цього літа в рамках програми «Еразмус +» до Львівської політехніки завітала керівник курсів французької мови Університету Дю Мен (Франція) професор Аліс Гіард.

Аліс Гіард у Франції веде підготовчі курси для студентів й аспірантів Львівської політехніки, які хочуть навчатися в тій країні за різними навчальними програмами чи планують наукову співпрацю з університетськими науковцями. Гостя зустрілася з керівництвом ІКТА та кафедри ІВТ, поділилася планами подальшої співпраці з інститутом. Політехніки з цікавістю прослухали її лекції про мову й культуру Франції та про особливості навчання українських студентів у високих закладах освіти Франції. Аліс Гіард зустрілася із викладачами кафедри іноземних мов і запропонувала їм свою допомогу щодо формування інформаційних навчальних матеріалів французькою мовою.

– У нас давно визріла ідея створення сайту інституту французькою мовою, щоб мати можливість спілкуватися з французькомовним світом, – говорить професор кафедри ІВТ Наталія Гоц. – Нашу мрію допомогла втілити мадам Аліс Гіард. Нині наша сторінка розміщена на сайті Львівської політехніки. Дуже сподіваємося, що на неї заходитимуть наші майбутні студенти, аспіранти й докторанти з французькомовних країн. Принагідно нагадаю, що угода про співпрацю Політехніки із французьким вишем відкриває широкі можливості перед кафедрами інформаційних вимірювальних технологій ІКТА (за цю ділянку роботи відповідаю я) і технології біологічно-активних сполук, фармації та біотехнології ІХХТ (відповідальна – доцент Олена Федорова). Окрім цього, до нас часто приходять представники французьких підприємств, які працюють у Львові, з проханням порекомендувати їм наших кращих студентів для дальшого працевлаштування. Оскільки перед політехніками відкриваюся нові горизонти, то раджу студентам звернути серйознішу увагу на вивчення французької мови, бо Франція нині відкрита для співпраці з політехніками.