До сотні найпопулярніших закладів фахової передвищої освіти 2024 року ввійшли 6 коледжів Львівської політехніки

За матеріалами порталу Освіта.ua
Заставка до матеріалу

За інформацією сайту Вступ.ОСВІТА.UA, який розміщує рейтингові списки абітурієнтів, від вступників на фахового молодшого бакалавра станом на 16 серпня 2024 року подано понад 316 тисяч заяв.

Зокрема, понад 162 тисячі заяв подали абітурієнти, які вступають на основі базової загальної середньої освіти (9 класів), і понад 116 тисяч – на основі повної загальної середньої освіти (11 класів). Решту заяв подали вступники на основі дипломів кваліфікованого робітника, молодшого спеціаліста та фахового молодшого бакалавра.

Цьогорічним лідером за кількістю заяв від абітурієнтів, які вступають на базі 9 та 11 класів, є Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування (2676 заяв). Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки (1906 заяв) посідає 4-е місце, а Фаховий коледж інформаційних технологій Університету (1754 заяви) – на 7-й позиції.

Всього до 100 найпопулярніших закладів фахової передвищої освіти за кількістю заяв абітурієнтів входять 6 коледжів Національного університету «Львівська політехніка».

Докладніше – на порталі Освіта.ua.