До Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою завітала делегація з Угорщини

МІОК Львівської політехніки
делегація з Угорщини

7 червня 2019 року до Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» завітала делегація з Угорщини у складі доктора Вікторії Штефуци, новообраної Голови Державного самоврядування українців Угорщини, та Бриґітти Суперак, представника української національної меншини в парламенті Угорщини.

Під час зустрічі в МІОКу сторони розглянули низку актуальних питань у сфері викладання української мови як іноземної (УМІ) в Угорщині, обговорили проблеми та потреби українського шкільництва в Угорщині, досвід проведення літніх шкіл для вчителів та учнів. Окрім цього, учасники розмови полагодили питання апробації навчальних посібників з УМІ, які розробляє МІОК, серед студентів-славістів угорських ЗВО.

Бриґітта Суперак докладно охарактеризувала специфіку захисту прав української національної меншини в Угорщині та особливості взаємодії між громадським сектором і самоврядуванням в Угорщині.

Учасники насиченої розмови також узгодили організаційні питання проведення дослідження МІОКу серед українських громадських активістів в Угорщині.

За підсумками діалогу учасники домовилися поглиблювати співпрацю між МІОКом та діаспорним середовищем Угорщини, сприяти подальшому зближенню українців, які мешкають в Україні та за її межами.

делегація з Угорщини