Перший театр – уперше в НТБ: з нагоди «Днів Японії у Львівській політехніці» у бібліотеці зіграти виставу

Петро Хома, НТБ Львівської політехніки
вистава

Цьогоріч на акції «Ніч у бібліотеці» та з нагоди відзначення «Днів Японії у Львівській політехніці» творчий колектив і режисер Першого театру Олена Крилова погодилися на експеримент – зіграти виставу «Крила ангела» у приміщенні бібліотеки на Професорській.

Ідея втілити на сцені твір «Елегія» японського письменника, лауреата Нобелевої премії з літератури Ясунарі Кавабати належить художниці Дарії Зав’яловій. Талановита режисерка Олена Крилова в жанрі театральної імпровізації показала чуттєву історію життя та кохання Людини.

У вступному слові пані Олена розповіла, що постановка цієї вистави стала шляхом до пізнання культурного всесвіту Японії. Перед глядачем постає багатогранність та тонкощі японських традицій: майстерність чайної церемонії, театральне перевтілення, поезія, музика й особливості ужиткового мистецтва. Адже спеціально для вистави працював творчий колектив художників: авторський розпис кімоно – Віоліни Даренської, авторський розпис віяла – Олени Зотової, набір для чайної церемонії виготовив Юрій Токарський. Виставу доповнює сучасний підхід художника зі світла з використанням відеоряду.

Щодо самої вистави, то вона вразила своєю експресивністю та емоційністю, актори чудово змогли передати почуття персонажів, змушуючи глядачів співпереживати. До останньої хвилини увага зали була повністю прикута до подій на сцені, п’єса змогла знайти відгук у серці кожного.

Працівникам бібліотеки пощастило стати свідками «творчої кухні» дійства: монтування декорацій, освітлення, апаратури звукового та відео-супроводу і, безумовно, репетиції. А ще хочемо похвалитися, що принаймні у Львові театральний виступ у стінах бібліотеки відбувся вперше, що робить цю подію унікальною. Ми й надалі хочемо дивувати вас цікавими заходами, тому стежте за нашим сайтом та сторінкою у Facebook, адже саме там з’являтимуться анонси наших майбутніх активностей.