До Дня Європи команда проєкту EU_LEAD провела Молодіжний саміт послів європейської молоді Your European Future

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із заходу

9 травня 2024 року до Дня Європи команда проєкту «Глобальне відповідальне лідерство ЄС: зміна клімату, захист навколишнього середовища та гуманітарна допомога» (EU_LEAD) за підтримки програми Erasmus+ напряму Жан Моне провела офлайн Молодіжний саміт послів європейської молоді Your European Future в America House.

З вітальним словом виступила координатора проєкту EU_LEAD, д.політ.н., професорка Ярина Турчин, яка звернула увагу учасників івенту на історичні аспекти європейської інтеграції та порядок денний відносин Україна – ЄС.

Ключовими запрошеними спікерами заходу стали Морітц Клаудер, координатор EU-UA Dialoge Initiative, Посол європейської молоді з Федеративної Республіки Німеччина, який розповів про особливості європейського досвіду молодіжної політики. Приємно, що спікер розпочав свій виступ українською, а також висловив беззастережну підтримку Україні у боротьбі з російським агресором та в євроінтеграційних прагненнях нашої держави.

Позитивно вразив і виступ спікерки Марʼям Кецяби, членкині Борду в Грузії, посолки європейської молоді, яка зосередилась на можливостях для молоді в Грузії та розповіла про аналогічний досвід Європейського Союзу.

Особливо цікавою була інтерактивна частина заходу, яку провели посолки європейської молоді в Україні Юлія Вайда та Анастасія Одноволик, які розповіли про можливості для молоді від ЄС, особливості реалізації проєктів у межах програми та поділилися своїм досвідом. А Дарʼя Бурій провела інтерактивну гру Kahoot на тему «Що ти знаєш про Європейську молодіжну політику?», після завершення якої визначили переможців та вручили цінні призи.

Модератор Молодіжного саміту послів європейської молоді Your European Future, учасник команди EU_LEAD Олег Цебенко провів зі студентами Молодіжну модель саміту Східного партнерства, а саме засідання саміту делегації ЄС та держав-учасниць Східного партнерства на тему «Посилення безпекового виміру Східного партнерства в умовах російсько-української війни». Підсумком засідання такого саміту стало підписання підсумкової резолюції делегаціями держав СП.

До заходу долучилося 78 студентів, не лише міжнародників, але й молодь, яка навчається за технічними спеціальностями. Студенти ставили запитання, брали активну участь в інтерактивах та висловлювали свої позиції.

Команда проєкту «Глобальне відповідальне лідерство ЄС: зміна клімату, захист навколишнього середовища та гуманітарна допомога» (EU_LEAD) щиро дякує усім учасникам заходу і продовжує готувати інші, не менш цікаві івенти.

З докладнішою інформацією про EU_LEAD можна ознайомитися на сайті проєкту в межах Порталу Львівської політехніки.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу