ООН в Україні з погляду студентів-міжнародників: до Міжнародного Дня ООН в Університеті провели конференцію

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на студентській конференції «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва»

Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» провели науково-практичну конференцію «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва», присвячену Міжнародному Дню ООН та 25-річчю представництва ООН в Україні.

У конференції взяли участь понад 50 студентів. Вони поділилися на сім команд і підготували презентації-доповіді про власне бачення шляхів реформування системи ООН. Команди аналізували сучасні проблеми діяльності ООН в Україні, ефективність технічної допомоги з питань людського розвитку та гуманітарної допомоги, розглядали діяльність ООН у розв’язанні гуманітарних проблем на сході України, гарантування верховенства закону і зміцнення соціальної стабільності й демократичного управління.

Доповіді були надзвичайно жваві та дискусійні, студенти активно ставили запитання доповідачам, обговорювали їхні пропозиції, давали свої рекомендації. Особливо цікавою виявилася доповідь-презентація Богдани Воят та Юлії Олійник «Особливості реформування Ради Безпеки ООН». Дискусію викликала доповідь Ольги Музички та Олександри Мандрин про зміни в підходах та методах здійснення миротворчої діяльності ООН у сучасних умовах.

на студентській конференції «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва» на студентській конференції «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва» на студентській конференції «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва» на студентській конференції «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва» на студентській конференції «ООН та Україна: сучасний стан та перспективи співробітництва»