Крок до співпраці: на пленер до архітекторів Львівської політехніки завітали гості з польського Радома

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
польські студенти завітали до ІАРД

На тижневий пленер до львівських архітекторів завітали студенти Технічно-гуманітарного університету ім. Казімєжа Пулацкого з Радома (Польща). Їх супроводжували декан відділу мистецтв професор Анджей Маркєвіч та професор університету художник-скульптор Вєслав Єлонек.

За сприяння керівництва кафедри дизайну та основ архітектури ІАРХ польські студенти ознайомилися з містом, змалювали його чарівні куточки, створивши своєрідну виставку художніх робіт, які презентували у холі другого поверху головного корпусу Львівської політехніки.

Виступаючи на відкритті виставки завідувач кафедри ДОА професор Світлана Лінда, координатор пленеру доцент Ореста Ремешило-Рибчинська, професори Анджей Маркєвіч, Вєслав Єлонек та ініціатор проведення пленеру, студентка четвертого курсу Людмила Овсієнко з Радома, наголошували на тому, що співпрацю необхідно продовжити відповідними угодами.

Дальша дискусія відбулася в одній із аудиторій, де присутні також ознайомилися із презентацією фільму про Львів, який польські студенти змонтували під час пленеру.

– Це вже друга спроба стосовно співпраці із цим польським вишем, – розповідає Світлана Миколаївна. – Сподіваюся, цього разу нам вдасться вийти на вищий рівень стосунків, адже готуємо студентів подібних спеціальностей, маємо багато спільного у навчанні. Вважаю, що сьогоднішня подія – це перший крок до співпраці і прекрасний шанс для наших студентів набратися досвіду у сусідів, а ось про форми співпраці будемо ще домовлятися.

З виставкою «Майстер і його учні» студенти кафедри ДОА планують найближчим часом відвідати своїх нових польських колег з Радома.

польські студенти завітали до ІАРД польські студенти завітали до ІАРД польські студенти завітали до ІАРД польські студенти завітали до ІАРД