Дні Японії в Україні: у рамках всеукраїнського заходу у Львівській політехніці відбулося кілька подій

Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
Дні Японії

У Львівській політехніці розпочалися Дні Японії. Зокрема, 10 травня заступник голови місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада зустрівся з ректором Університету професором Юрієм Бобалом. Урочисте відкриття «Днів…» відбулося в Науково-технічній бібліотеці.

Святкової атмосфери заходу додав Народний камерний вокальний ансамбль «Аколада», який виконав дві японські пісні та заспівав поезію Тараса Шевченка.

Проректор із міжнародних зв’язків Львівської політехніки Олег Матвійків поінформував, що в Університеті японську мову вивчають від 1993 року (спочатку це був гурток японської мови, потім кабінет при кафедрі іноземних мов), від 2000 року японська мова – друга обов’язкова іноземна для студентів кафедри прикладної лінгвістики. А загалом щороку японську мову в Політехніці опановують близько ста студентів. Японія – невелика країна, але її культура, економіка дуже потужні, уважає Олег Михайлович. Тому для нас дуже важливо – розуміти цю давню культуру, історію цієї країни, учитися, як досягати успіху в сучасному світі.

Пан Мічіо Харада прочитав лекцію (більше схожу на полілог зі студентами) на тему «Міжнародні відносини Японії та українсько-японські стосунки». На його думку, Японія тільки поки що на третьому місці за рівнем розвитку економіки після США та Китаю.

У рамках Днів Японії в Україні у Львівській політехніці 11 травня відбулася лекція-презентація «Межі і безмежність японської гравюри», а 24 травня заплановано лекцію-презентацію «Міфічні істоти Японії» (початок о 16.00).

Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії Дні Японії