Директор ІДН Дмитро Тарасов: «Ми розробили продукти, що зможуть зацікавити людей, які прагнуть додатково навчатися»

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Дмитро Тарасов

Нові можливості для вдосконалення практичних навичок і здобуття додаткових знань нададуть професійні програми перепідготовки Політехніки. Це не лише спосіб підвищити кваліфікацію, а й добра нагода для кар’єрного зростання. Про переваги та особливості професійних програм перепідготовки для заочно-дистанційної форми навчання спілкуємося з директором ІДН Дмитром Тарасовим.

– Розкажіть, будь ласка, на кого зорієнтовано професійні програми перепідготовки для заочно-дистанційної форми навчання?

– Професійні програми перепідготовки, що розробив ІДН, зорієнтовані на людей, які хочуть підвищити свою кваліфікацію та здобути другу вищу освіту. Є дві категорії таких програм. Першу категорію розраховано на людей, які здобули ступінь бакалавра чи магістра та планують опанувати іншу спеціальність. Після завершення навчання студенти отримують диплом магістра. До другої категорії належать програми з підвищення кваліфікації. Це такі програми, як «Бухгалтерський облік», «Ефективне заснування та управління бізнесом». Навчання за цими двома програмами відбувається дистанційно. ІДН орієнтується на підготовку студентів, які не мають змоги приділяти багато часу поїздкам до Львова й відвідувати заняття в аудиторіях.

– За допомогою яких застосунків і засобів відеоконференцзв’язку здійснюється навчання студентів на заочно-дистанційній формі?

– До основних ресурсів належать Віртуальне навчальне середовище Львівської політехніки та комунікаційні засоби для провадження відеозанять. Здебільшого це Microsoft Teams, Google Meet, електронна пошта.

– Які переваги мають професійні програми перепідготовки?

– По-перше, це здобуття нових знань та навичок. По-друге, студентам більше не потрібно регулярно приїжджати до Львова, адже значну частину дисциплін можна вивчати самостійно. Тож студенти ознайомлюються з навчальними матеріалами у зручний для себе час. Професійні програми перепідготовки орієнтовані на людей, які мають роботу й приділяють навчанню вільний час.

– Чи планує ІДН збільшувати набір студентів на навчання за професійними програмами перепідготовки?

– Так, у майбутньому ми плануємо збільшувати кількість спеціальностей та інтенсивніше провадити набір студентів. Наразі вони більше зацікавлені навчатися стаціонарно. Заочно-дистанційна форма може стати вдалим доповненням для окремих категорій людей, які мають бажання вчитися. Це додаткова альтернатива. Щоправда, стаціонарна форма й далі у пріоритеті серед студентів.