Для студентів ІБІС провели екскурсію-огляд конструкцій будівлі театру імені Марії Заньковецької у Львові

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото з екскурсії

21 березня 2024 року професор кафедри будівельних конструкцій та мостів Інституту будівництва та інженерних систем Богдан Демчина провів для студентів-будівельників груп БД-41, 42 та студентів спеціальності «Пожежна безпека» групи ПБ-41 екскурсію в Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької в місті Львові.

Студенти з цікавістю оглянули конструкцію сцени та її обертової частини, підвали із залишками дерев’яних палевих фундаментів та лежнів під стіни, конструкцію покрівлі по дерев’яних дощатих арках із затяжками у вигляді дерев’яних брусчатих ферм із паралельними поясами, ознайомилися зі старою системою опалення театру за допомогою котлів на деревному паливі, а також із системами пожежної безпеки.

Підготовка молодого покоління інженерів-конструкторів та інженерів пожежної безпеки потребує ознайомлення не лише з новітніми методиками розрахунку чи технологіями зведення, захисту будівель у процесі експлуатації. Справжній фахівець повинен орієнтуватися також у конструкціях і технологіях минулого, адже інколи їхній надійності й довговічності можуть позаздрити багато сучасних технічних рішень. Це допомагає глибше і ґрунтовніше підходити до проєктування сучасних будівель, використовуючи знання та здобутки інженерів різних поколінь.

Щира подяка від кафедри і студентів Роману Пораді, заступникові генерального директора з питань капітального ремонту Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької за допомогу в організації екскурсії!