Для першокурсників ІБІС провели відкриту лекцію «Сучасні комплексні рішення анкерних пристосувань для будівництва»

Кафедра будівельних конструкцій та мостів Львівської політехніки
Фото з лекції

Нещодавно в Інституті будівництва та інженерних систем Львівської політехніки кафедра будівельних конструкцій та мостів організувала для студентів-першокурсників відкриту лекцію на тему «Сучасні комплексні рішення анкерних пристосувань для будівництва». Лекцію прочитав представник компанії HILTI Іван Ковалик, а організував захід доктор філософії, асистент кафедри БКМ Максим Лободанов.

Під час лекції студентам було продемонстровано фізичні зразки різних типів анкерів, а також розглянуто й пояснено різні рішення для анкерних кріплень та їхній розрахунок. Студенти мали змогу ознайомитися з різними фізичними зразками анкерних елементів, а також брали участь у демонстрації пробного експерименту з використанням хімічного анкерування. Крім того, запрошений лектор продемонстрував у презентації відео практичного застосування різних анкерів і пояснив нюанси виконання анкерування на основі власного досвіду.

Наприкінці лекції студенти мали можливість поспілкуватися з лектором. Більшість присутніх виявили інтерес до типів анкерування та їхнього використання в різних сферах будівництва. Під час обговорення спікер також поділився досвідом проєктування різних цікавих об’єктів, зокрема в таких складних умовах, як на Чорнобильській атомній станції.

Студенти Інституту будівництва та інженерних систем щиро вдячні Івану Ковалику та кафедрі БКМ за організацію і проведення цікавої лекції!

Як зауважує завідувач кафедри будівельних конструкцій та мостів професор Роман Хміль, такі події особливо корисні для першокурсників, які зараз мають мало професійних дисциплін, проте вже з початку навчання прагнуть отримувати більше інформації та знань із майбутнього фаху.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції