Для науковців організовують вебінари щодо використання постійних ідентифікаторів учених та установ ORCID

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

З 29 вересня 2021 року Державна науково-технічна бібліотека України за підтримки Міністерства освіти і науки України у співпраці з ORCID розпочинає проведення серії вебінарів та майстер-класів на тему «Використання постійних ідентифікаторів учених та установ, їх роль у науковій екосистемі. Інструменти ORCID для науковців».

Серія вебінарів присвячена таким питанням:

  • використання постійних ідентифікаторів ORCID для ідентифікації науковців та установ, поєднання та покращення відшукуваності наукового доробку;
  • переваги використання установами відкритих інструментів, які пропонують ORCID для покращення дослідницької інфраструктури, а також взаємозв’язок постійних ідентифікаторів, відкритого доступу та FAIR даних.

Також ітиметься про Національну електронну науково-інформаційну систему (URIS, Ukrainian Research Information System), оскільки вона пов’язана з постійними ідентифікаторами.

Для участі в серії вебінарів усім охочим необхідно зареєструватися. Вебінари відбудуться в онлайн-режимі з використанням платформи Zoom та з прямою трансляцією на YouTube-каналі ДНТБ України.

Програма вебінарів – на сайті Міністерства освіти і науки України.