Діти поїхали на відпочинок: на оздоровчій базі Університету «Політехнік-2» стартувало дитяче літо

За матеріалами сайту Профспілки працівників освіти і науки України
Фото з табору «Політехнік-2»

У Карпатах на оздоровчій базі Університету «Політехнік-2», що у Славську, стартувало дитяче оздоровче літо. Така традиційна на цей час новина сьогодні, однак, сприймається по-особливому: діти поїхали на відпочинок у час воєнних дій у державі. Сміливі кроки зроблено і з обох сторін: тих, хто підготував табір до літнього відпочинку, і тих, хто дітей сюди доправив, відпустив.

Сміливих і дбайливих батьків чимало: у першу зміну на базі Національного університету «Львівська політехніка» відпочивають дев’яносто школярів з Львівщини і столиці. Вподобали базу у Міністерстві освіти і науки України. Під час підготовки оздоровниці до літнього сезону тут, звикло, побували контролюючі служби, і ці прискіпливі «відвідувачі» не повірили очам своїм, що «може бути такий рівень побуту та безпеки в державній установі».

Ми не раз писали про креативність директора оздоровниці Володимира Петровича Білодіда. Щороку, переконуючись у його стараннях і вправності, адміністрація вишу в особі ректора Юрія Бобала, першого проректора Олега Матвійківа, який курує цю установу, всіляко допомагають в її розширенні, облаштуванні, налагоджені комфортного відпочинку дітей і дорослих. Діють два футбольні поля, баскетбольне й волейбольне, добре впорядковано понад 6-гектарну площу території, повним ходом йде спорудження нового котеджу «Політехніка-2».

Профком працівників Університету, який очолює Роман Колодій, традиційно виділяє кошти на придбання нового спортінвентаря. Профком студентів та аспірантів, де головує Анастасія Вакарчук, завше клопочеться рекламою та поширенням інформації для молоді з інших закладів вищої освіти, щоб мали змогу скористатися відпочинком тут наприкінці літа, коли після дитячого оздоровлення почнеться молодіжне і сімейне – зокрема для працівників Національного університету «Львівська політехніка».

В університетській карпатській оздоровниці проходили реабілітацію нацгвардійці, капелани, щороку в одній зі змін працює школа іноземної мови. Підписано угоди на медобслуговування зі Сколівською та Славською лікарнями, діти і всі відпочивальники мають постійний медичний нагляд вузьких спеціалістів, лікаря-терапевта, відмінну кухню, щоденні цікаві розваги та екскурсії. З дітьми працюють педагоги та невтомні студенти-виховники з Дрогобицького педагогічного університету.

Безперечно, все це складові того, що в червнево-липневу першу зміну в табір прибуло стільки школярів.

Коли поспілкувалася з батьками дітей, що приїхали в Славське на відпочинок, то, щоб коротко передати зміст нашої розмови, перефразуємо відоме прислів’я: не лише шило, а й золото в мішку не втаїш. Батьки настільки відповідальні за своїх дітей, що не полінувалися довідатися: керівник оздоровниці – колишній військовий – комфорт, порядок, складові безпеки, гарантовано, у добрий час нехай буде сказано. Йдеться й про розташування табору, добре оснащене бомбосховище, вимогливість і фаховість персоналу.

Сам Володимир Петрович визнає: непросто тепер справлятися з психологічним станом батьків і дітей – це, мабуть, найважливіше, але увесь комплекс зробленого в процесі підготовки до особливого оздоровчого літа 2023 переконує громадськість у тому, що наші діти мають отримати повноцінний відпочинок, психологічне розвантаження, словом, краплину щасливих, змістовних канікул, і про це належно подбали дорослі.

Оздоровниця «Політехнік-2» прийматиме юних гостей чотири зміни, з 28 червня починаючи, і через кожні два тижні з двома днями перерви для підготовки наступної.

Гарного всім відпочинку!

Фото з табору «Політехнік-2» Фото з табору «Політехнік-2» Фото з табору «Політехнік-2» Фото з табору «Політехнік-2» Фото з табору «Політехнік-2»