Діаспора Україні: Індія

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Марш мовчання у Делі

Українці намагаються достукатися до усіх, щоденно працюють, щоб пробити стіну московської пропаганди і донести правду до тих, хто ще не йме віри. Такий фронт боротьби зараз в українців Індії.

Здавалося б усе, як і в інших країнах, – протести біля російського посольства в Делі, мирні акції на підтримку України, молитви і навіть благодійний концерт. Проте все це українці роблять самотужки, без підтримки влади Індії. Та навіть за таких умов люди не втрачають віри в справедливість і продовжують боротися всіма можливими способами.

Так, українки організували марш мовчання. у той час, коли в Індії з дводенним візитом перебував міністр закордонних справ рф. Учасниці маршу розгорнули український прапор у Саді Лодхі, щоб продемонструвати солідарність з рідною країною.

Такі мирні заходи українців Індії на підтримку своєї Батьківщини нехай і повільно, але таки будять свідомість людей. Це і цілі спільноти, і окремі особистості. Так, зі свічками на марш «Моліться за Україну, моліться за мир» вийшли індійські лікарі та студенти медичного факультету Next Learning Center в Делі. Представники Далай-лами перед приміщенням Посольства України в Індії вшанували пам’ять безневинних жертв російської агресії в Україні, відслуживши молебень. П’ятнадцятирічний індійський студент Теджас Равішанкар розробив додаток для українських біженців. А незнайома індійська жінка просто підійшла до українців, які стояли біля Стіни Пам’яті (посилання на фото під №4), щоб попросити вибачення: «Вибачте. Мені дуже соромно. За те, що наша країна у тяжкий для вас час не підтримала Україну…»

Такі факти свідчать, що українцям Індії таки вдається протидіяти московській пропаганді, а, отже, є надія, що невдовзі і ця країна підтримає Україну в боротьбі за мир на землі.

Повний текст з ілюстративним матеріалом читайте на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.