Державна премія в галузі науки і техніки – львівським політехнікам: лауреатами стали геодезисти Університету

Тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Професор кафедри фотограмметрії та геоінформатики Володимир Глотов і директор Інституту геодезії професор Корнилій Третяк, – лауреати Державної премії України в галузі науки і техніки 2015 року.

Науковці ІГДГ – у складі авторів циклу наукових праць «Структура і динаміка геофізичних полів як відображення еволюції та взаємодії геосфер в Антарктиці» (монографії та наукові статті, опубліковано впродовж 2000–2014 рр.). У цій роботі представлено досягнення досліджень в Антарктиці у галузі наук про Землю за 20 років від початку діяльності України на льодовому континенті – на унікальному природному полігоні антарктичної станції «Академік Вернадський».

Результатом тривалої спільної роботи фахівців із геології, геофізики, геодезії, радіофізики, електромагнетизму та приладобудування стало впровадження нових підходів і методів обробки даних дистанційних зондувань, тектономагнітних і магнітоваріаційних спостережень, моніторингу динаміки льодовикового покриву, електромагнітного зондування, а також низка нових фундаментальних результатів про динаміку геофізичних полів і взаємодію геосфер в Антарктиці. Цикл праць на здобуття держпремії представив Інститут геофізики імені С. І. Субботіна НАН України.


За інформацією Комітету з державних премій України в галузі науки і техніки