День вишиванки в Інституті підприємництва та перспективних технологій

Інститут підприємництва та перспективних технологій
Фото з Дня вишиванки

18 травня 2023 року в Інституті підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка» відбулася святкова зустріч, приурочена до Всесвітнього дня вишиванки.

Тематичними доповідями презентували свої виступи здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня, в яких розповіли про традиції, що передаються з покоління в покоління і втілюють у собі багатий культурний спадок українського народу, унікальність та різноманітність орнаментів вишиванки, її походження.

Захід супроводжувала виставка майстринь Інституту підприємництва та перспективних технологій, на якій було продемонстровано вишиванки з історичним минулим, які передаються з покоління в покоління як оберіг та «генетичний код».

Вишиванка у світовому контексті є багатогранним символом, що об’єднує культурну спадщину, моду, гордість та спільноту. Її популярність та значення продовжують зростати, поширюючись по всіх куточках планети. Нехай вишиванка буде послом української культури, єдністю і творчістю. Вона нагадує нам про наші корені, про те, що кожен із нас є часткою великого світу. Вишиванка показує, що ми можемо бути гордими з того, хто ми є, і ділитися нашою культурою з іншими.

Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки Фото з Дня вишиванки