День HR-менеджера на кафедрі менеджменту персоналу та адміністрування

Надія Любомудрова, керівник відділу навчання та розвитку персоналу
Фото із заходу

Щорічно, третьої середи вересня, у світі бізнесу відзначають професійне свято ― день HR-менеджера, практична діяльність якого спрямована на залучення в організацію кваліфікованого персоналу, його навчання і розвиток.

Фактично менеджер із персоналу є провідником між усіма ланками в організації, спеціалістом, який володіє значною кількістю професійних компетентностей і вміє добре комунікувати з людьми. Коло функцій HR-менеджера є досить широке ― від кадрового документообігу до розвитку бренда роботодавця на ринку.

HR-менеджери зазвичай є проактивними та здатними надихати інших працівників. Бути саме такими фахівцями з управління персоналом навчають студентів у Львівській політехніці на кафедрі менеджменту персоналу та адміністрування.

У межах заходів із нагоди Дня HR-ра на кафедрі МПА студентки-магістри Ірина Довгополюк, Ніна Рубаха та випускниця кафедри Ольга Задорожна продемонстрували здобуті знання і отримали досвід практичного застосування фахових компетентностей. Дівчата спробували себе у ролі HR-спеціалістів, організувавши для другокурсників спеціальності «Менеджмент» інтерактивну вікторину з використанням платформи-конструктора Kahoot. Трійка переможців отримала заслужену винагороду. Організаторки заходу обрали гейміфікацію як технологію, яка дає змогу найкраще залучити учасників до виконання конкретних завдань, підвищує рівень уваги та мотивації. Питання вікторини стосувались актуальних понять та задач у процесі сучасного HR-менеджменту. Другокурсники відповідали на запитання про соціальний капітал, HR-брендинг, недоречні теми на співбесідах, корпоративну культуру тощо. До слова, ці магістри мали можливість проходити стажування і практику за темою магістерської роботи у відділі навчання та розвитку персоналу Львівської політехніки, де отримали перший досвід роботи HR-фахівця.

Ще одним акцентом зустрічі було позиціонування кафедри у форматі SWOT-аналізу з погляду магістрів. Другокурсники побачили слабкі та сильні сторонами, можливості та загрози, які відкриваються перед тими, хто обирає навчання на кафедрі МПА. І, звичайно, з нотками студентського гумору.

Це захід можна вважати частиною процесу HR-брендингу кафедри МПА. Така взаємодія студентів і викладачів підвищує рівень зацікавленості та залученості всіх учасників навчального процесу.

Вміння впливати на емоції, та ще й дуже позитивні, ― одна з навичок, необхідних менеджеру з персоналу. Кафедра МПА пишається своїми випускниками та магістрами, які добре засвоїли функції менеджменту, вміють створити невимушену святкову атмосферу, мотивувати колег на досягнення результатів.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу