Делегація Львівської політехніки взяла участь у святкуванні днів Економічного університету в Кракові

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало і проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Чухрай взяли участь в урочистостях з нагоди чергової річниці створення Економічного університету в Кракові.

Цьогоріч День університету відзначали два дні. Спершу відбулося урочисте засідання, учасниками якого були науковці Економічного університету в Кракові та делегації з інших закладів вищої освіти, серед них і представники Львівської політехніки. Другий день святкування був наповнений музикою. У концертній програмі взяв участь і Народний камерний оркестр «Поліфонія», щоправда, лише в жіночому складі.

― Запрошення взяти участь у концерті ми отримали ще перед повномасштабною війною. Коли відбулося посилення бойових дій, мали намір відкласти цю поїздку, та наші колеги з Кракова наголосили, що будуть нас раді бачити. Ми відчуваємо неабияку підтримку наших друзів із Польщі, тож передовсім із вдячності за співпереживання з нашим народом, за щедрість і приязнь у такий непростий час вирішили все-таки їхати. Оскільки воєнний час диктує свої умови, оркестр зміг взяти участь лише в жіночому складі. Це дещо ускладнило підготовку до виступу, та наші музиканти достойно виступили на концерті. Учасниками також були хор Економічного університету в Кракові «Домінанта» і Духовий оркестр польського війська, ― розповідає керівник Народного камерного оркестру «Поліфонія» Роман Кресленко.

Готував оркестрантів до виступу керівник колективу Роман Кресленко, а на концерті диригувала його асистентка Софія Телеховська.

― Ми формували репертуар, дотримуючись нашої мети ― популяризувати українську музику. Виконали ранжування на пісню «Пливе кача», п’єсу «Ірмологіон» Олександра Козаренка, сюїту «В горах» Миколи Колесси, а завершували парафразом Гімну України Юрія Шевченка «Ми є». Наприкінці концерту разом з усіма колективами заграли твір Dona Nobis Pacem Вольфганга Амадея Моцарта, ― додав Роман Кресленко.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу