Делегація ІАРД взяла участь у ІІ Міжнародній конференції «Архітектура викликів – матеріали майбутнього» у Варшаві

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото з конференції

Делегація Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» взяла прийняла участь у ІІ Міжнародній науковій конференції «Архітектура викликів – матеріали майбутнього» у Варшаві, яка відбулася 17–18 червня 2024 року.

Інститут був представлений трьома кафедрами:

  • містобудування (завідувачка кафедри професорка Г.П. Петришин, професорки Ю.В. Ідак, Н.С. Соснова, доцентки Л.Б. Гнесь, Г.Б. Лукащук, Я.О. Онуфрів, Г.Є. Кознарська, асистентка О.Ю. Білоус);
  • дизайну та основ архітектури (професор Ю.І. Криворучко, доцентка Р.Б. Квасниця, асистентки Н.В. Павлюк, Ю. Павлюк);
  • архітектурного проєктування (доцентка В.В. Базилевич).

Конференція стала другою подією із серії щорічних міжнародних архітектурних конференцій, які проводять у Варшавській політехніці. Нагадаємо, що у 2023 році численна делегація з Інституту архітектури та дизайну також брала участь у конференції «Архітектура викликів – відбудова України».

Цьогорічний захід містив виступи чималої кількості цікавих спікерів – архітекторів-практиків та науковців: зокрема, конференцію відкривала лекція відомого швейцарського архітектора Роджера Больцхаузера. Основними організаторами конференції були архітектурний факультет Варшавської політехніки, Національний інститут архітектури і урбаністики (Польща), Музей «Королівські Лазєнкі» та Варшавська академія мистецтв. Наукове зібрання висвітлювало сучасні дослідження можливостей використання новітніх будівельних матеріалів, зокрема, картону, грибів (міцелію), бамбуку, різних видів озеленення та інших біоматеріалів тощо.

На конференції виступали й представники Львівської політехніки. Зокрема, доцентки кафедри містобудування Ярина Онуфрів та Галина Лукащук виголосили доповідь на актуальну тему «Озеленення як новий екологічний матеріал у міському середовищі», в якій розповіли про досвід застосування озеленення у міському середовищі Львова, Варшави та Берліна.

У рамках конференції було презентовано «Павільйон майбутнього», спроєктований і збудований студентами архітектурного факультету Варшавської політехніки під керівництвом професора Анни-Марії Вєжбіцької, архітектора Мацєя Кауфмана та ландшафтного архітектора Кінги Зіновєць-Цєплік. Павільйон, виготовлений з дерев’яних конструкцій із застосуванням інноваційного матеріалу – цегли з міцелію, експонуватиметься на території парку-музею «Королівські Лазєнки» у Варшаві до кінця грудня 2024 року.

Афіша конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції