Данська компанія зацікавилася нашими студентами: BIIR готова організовувати практику та працевлаштування політехніків

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
учасники зустрічі

Вчити, організовувати практику та працевлаштовувати студентів і випускників Львівської політехніки готова данська інженерно-консалтингова компанія BIIR (м. Орхус).

Минулого тижня відбулася перша зустріч керівників трьох інститутів Політехніки – ІІМТ, ІЕСК та ІКНІ, а також відділу працевлаштування та зв’язків із виробництвом із засновником цієї компанії Нільсом Томасом Сіллесеном, інженером-конструктором Юрієм Веретельником, HR-менеджером Мариною Стягайл, у межах якої обговорили можливості співпраці.

– Цю компанію засновано 2008 року в місті Орхус. На ринку України працює від 2013 року. Спершу розвивали свою діяльність в Одесі, нині почали працювати також у Львові. Щоправда, тут мають наразі маленький офіс, де працює 10 осіб, а надалі планують збільшити кількість працівників до 100 осіб. Їх цікавлять фахівці в галузі вітроенергетики та відновлювальних джерел енергії, видобутку та транспортування газу і нафти. Також потребують менеджерів проектів, інженерів, дизайнерів. Під час зустрічі гості могли дізнатися, як відбувається підготовка відповідних фахівців у Політехніці, зокрема, оглянули інноваційні лабораторії на базі ІЕСК, – розповіла очільниця відділу працевлаштування та зв’язків із виробництвом Світлана Гладун.

учасники зустрічі