Cтудентки кафедри архітектури та реставрації ІАРД Львівської політехніки успішно пройшли курс «Охорона та управління найціннішою спадщиною ― система Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО»

Кафедра архітектури та реставрації ІАРД
кафедра архітектури та реставрації

Завдяки багаторічній співпраці Національного університету «Львівська політехніка» та Люблінської політехніки в межах програми Еrasmus+ у липні 2023 року студентки другого курсу бакалаврату та другого курсу магістратури кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну ― Дарія Іванів (АР-26), Ірина Галактіонова (АР-26), Вероніка Май (АР-26), Роксолана Паранюк (АР-26), Марія Яремко (АР-26), Соломія-Ганна Сидь (АР-26) і Оксана Бойчук (АРРП-21) ― успішно пройшли курс «Охорона та управління найціннішою спадщиною ― система Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО» (Protection and Management of the Most Valuable Heritage ― UNESCO World Heritage System) у Любліні (Польща).

Метою курсу було створення міжнародної мережі співпраці дослідників, викладачів і практиків, які спеціалізуються в різних сферах управління, охорони та використання культурної спадщини. Він поєднав питання охорони, управління й використання трьох типів культурної спадщини: архітектурної спадщини, археологічної спадщини та культурного ландшафту.

Курс мав дві частини: 3–5 липня ― онлайн-навчання, 6–14 липня ― фотограмметрія та 3D-сканування Фортеці Клодзько (Kłodzko Fortress).

В майбутньому здобуті навички знадобляться у професійній діяльності учасників, адже зі сучасним викликами війни збереження й документація пам’яток архітектури та містобудування є надзвичайно актуальними.

кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації кафедра архітектури та реставрації