«Чим особлива для Вас Львівська політехніка?»: думки представників найдавнішого технічного вишу України

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Анастасія Вакарчук, студентка четвертого курсу Інституту енергетики та систем керування:
«Знайшла тут велику сім’ю»

Вчуся четвертий рік у Львівській політехніці і ні разу не пошкодувала, що вибрала саме цей університет. Тут я знайшла дуже велику свого роду сім’ю, гарну родину. А ще, отримую якісну освіту і великий досвід для майбутнього. Саме в Політехніці можна зробити добрий старт у доросле життя. Нині вчуся ще й на заочному, паралельно отримуючи дві освіти: першу інженерно-технічну й заочно – економічну. В Політехніці тепер дуже багато молодих викладачів, що не може не тішити, адже вони нам ближчі за віком, люблять експериментувати.

Зоряна Чепіжак, магістр Інституту права та психології:
«Оплата за навчання – доступна»

Для мене важливо, що у Львівській політехніці, порівняно з іншими університетами, оплата за навчання доволі доступна. Крім цього, диплом, який отримуємо, є міжнародного рівня, та дає можливість, при бажанні, скористатися ним і за кордоном. Дуже подобається атмосфера на кафедрі: хороші, приємні викладачі роблять усе для того, щоб ми стали добрими фахівцями. Я спочатку вчилася заочно, тепер – на стаціонарі. З приємністю беру участь у різних наукових конференціях, які є моїми першими практиками в житті.

Юрій Баландюх, аспірант Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола:
«Бути студентом Львівської політехніки – престижно»

У Політехніці я отримав першу освіту, тут здобуваю й другу. Приємно, що свої знання нам передають викладачі різної вікової категорії: старше покоління – свій багатий досвід, молоді є прихильниками різних новацій на парах, дискусій. Вислів про те, що «неможливе є можливим» зрозумів саме у Політехніці, адже наш успіх загалом залежить від бажання чогось досягнути у житті. Мою Політехніку поважають і добре знають в Україні і світі, тому бути студентом Львівської політехніки – престижно.

Дмитро Балита, студент четвертого курсу Інституту хімії та хімічних технологій:
«Гордий, що вчуся тут»

Політехніка для мене особлива насамперед тим, що впродовж п’яти років тут можна пройти певну школу життя. Тут я отримую знання, професію, вчуся творчо думати, розвиватися не лише у своїй спеціальності, а й в громадській роботі. Мені подобається бути активним учасником усіх творчих заходів університету. Я гордий, що вчуся у Львівській політехніці, бо вона – як маленька самодостатня країна, котра для студентів, особливо приїжджих, є «теоретичною мамою»: оберігає і скеровує у потрібне русло.

Ігор Чупило, старший науковий співробітник НДЛ-7 Інституту енергетики та систем керування:
«Вона стала смислом мого життя»

Відколи закінчив з відзнакою Політехніку (а я вже нині пенсійного віку), так з нею і не розлучався. Належу до тих людей, яким цікаво робити щось таке, чого до них ніхто ще не робив і від цього отримую задоволення. Політехніка для мене особлива тим, що стала смислом мого життя: навчила, дала професію, «затягнула» у наукове дослідництво, яким живу й досі. Завдяки Політехніці став добрим фахівцем не лише з потужних регульованих проводів та електричних бурових установок, а й у різних інженерних галузях. Маю багато ідей, але, на жаль, наше виробництво ніяк не може оговтатися і вийти на потужний рівень. Маю надію, що все у нас таки буде добре.

учасники опитування учасники опитування учасники опитування учасники опитування учасники опитування