«Чому варто прийти на Форум випускників Львівської політехніки?»: думки відомих в Україні людей

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
зустріч

Оксана Юринець, народний депутат України:
«Це одна з найкращих можливостей для університету»

Традиція форумів існує в Оксфордському, Гарвардському університетах. Я дуже рада, що Львівська політехніка завжди відстежує такі тренди і є тим ЗВО, який диктує тенденції сучасності. Цей форум важливий передовсім тим, що зберуться наші випускники, які нині є представниками відомих фірм, компаній, організацій. Вони можуть бути не лише добрим прикладом для сучасних студентів, а й допомогти їм отримати ще й практичні знання і навички, які стануть доповненням до тих, які здобули у ЗВО. Крім цього, ця зустріч, спілкування є спонукою налагодити співпрацю з університетом. Часто випускники створюють ґрантові програми чи стипендії для найталановитіших студентів. Для молоді це є дуже добрим стимулом. Нещодавно я повернулася із В’єтнаму. Там співголовою парламентської групи дружби Україна – В’єтнам є випускник нашої Політехніки. Сподіваюся, що згодом на такі форуми приїжджатимуть випускники з усього світу. Це одна із найкращих моделей об’єднання.

Марк Зархін, львівський ресторатор та громадський діяч:
«Закликаю випускників підтримувати свій університет»

Я вже багато років працюю у ресторанному бізнесі. Коли мене запитують: «Чому ти, випускник Політехніки, займаєшся бізнесом, який ніяк не пов’язаний з інженерією, технічною галуззю?», я завжди відповідаю так: «Політехніка дає різнопланову освіту, навчає, передовсім, мислити. І це – головне для людей, які отримують освіту». Переконаний, що за 10–20 років університети мусять спеціалізуватися саме на цьому – навчати людей думати. І не так важливо чи ти випускник будівельного факультету, економічного чи радіотехнічного, якщо тебе навчили думати, то завжди зможеш самостійно отримати спеціалізацію у різних галузях. Закликаю випускників Львівської політехніки частіше збиратися і підтримувати рідний університет, аlma mater, щоб вийти на новітні рівні та відповідати потребам сучасності.

Олександр Шлапак, голова правління «Приватбанку», екс-міністр фінансів:
«Чекаю на зустріч і конструктивну розмову»

Радію щоразу, коли є можливість потрапити знову до нашої аlma mater, а тим більше, коли отримав таке запрошення від шановного ректора, від організаторів Форуму. Сподіваюся, що цей перший Форум такого масштабу не буде останнім. Дуже хочеться, щоб він пройшов на хорошому рівні, щоб ми не тільки порозважалися, як це завжди вміли робити політехніки, а й поговорили про масштабні проблеми, які анонсовані в порядку денному Форуму. Чекаю на зустріч зі своїми викладачами, зі сьогоднішніми керівниками інституту, з одногрупниками. Буду шалено радий, якщо крім колишніх політехніків, прийдуть політехніки сучасні, і ми спільно поговоримо про університет і про те, що його чекає в майбутньому. Львівська політехніка розвивається, змінюється і потребує нашої допомоги, потребує щоб ми взяли участь у її розбудові у новому столітті.

Іван Ривак, голова ради об’єднання організацій роботодавців Львівщини, очільник Асоціації випускників Львівської політехніки:
«Alma mater чекає на кожного!»

2 червня у Львівській політехніці відбудеться знакова подія – Форум випускників нашого університету. Це буде чудова нагода зустрітися зі своїми однодумцями, друзями, наставниками, подискутувати на перспективні теми економіки, розвитку нашого суспільства, руху вперед. Alma mater чекає на кожного !

Оксана Юринець Марк Зархін Олександр Шлапак Іван Ривак