Чому просто не скасувати курс фізичного виховання на час карантину?

Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до фізичного виховання у дистанційному режимі

Пандемія коронавірусу змінила ритм і спосіб життя студентів. Все більше вони навчаються у сидячи і зменшують час фізичної активності.

У ВООЗ наголошують, що «кожен рух йде на користь, а будь-яка фізична активність може поліпшити здоров’я і самопочуття. І що більше, то краще»

― Наша мета ― навчити студентів використовувати усі можливі форми фізичної культури в час карантину, щоб вони зберігали і зміцнювали своє фізичне здоров’я, вели здоровий спосіб життя. Тому заняття відбуваються дистанційно, ― пояснив завідувач кафедри фізичного виховання Львівської політехніки Віктор Корягін.

Секції та збірні команди

Студенти записані до секції чи ті, хто є у збірній команді, можуть відвідувати заняття на кафедрі з дотриманням усіх карантинних вимог. Та це необов’язково. Ви можете відвідувати заняття з вашою групою дистанційно, а коли ми навчатимемось у звичному режимі, ви зможете повернутись до занять вашої секції.

― Якщо ви оплатили заняття у секції, до прикладу, за листопад, коли вже почалось дистанційне навчання і занять не було, зверніться на кафедру і вам повернуть кошти, ― додає Віктор Максимович.

Чи будуть заліки?

― Так, заліки будуть для студентів першого і другого курсів, щоправда не деференційовані. До дистанційного навчання студенти складали нормативи, відвідували заняття ― це перше, що врахуємо до підсумку. Також викладачі давали завдання, щоб студенти виконали реферативні роботи. А зараз проводимо заняття дистанційно ― їх теж врахуємо до підсумку, ― зазначає завідувач кафедри фізичного виховання.

Оцінювання та заліки

― Як оцінюватимуть заліки та навчання можете дізнатись у ВНС у курсі: «Фізичне виховання: дистанційне навчання. Частина 1». Там ви дізнаєтесь розклад занять та URL-адреси. Також деталі можете дізнатись безпосередньо у викладачів на заняттях, ― каже Віктор Корягін.

Як діяти студенту, який не відвідував занять у жовтні?

Стосовно заборгованостей та відпрацювань краще дізнатись у свого викладача, адже причини та ситуації дуже індивідуальні. Усі контакти викладачів розміщено у ВНС у розкладі кожного викладача. Якщо ви маєте запитання, то можете писати листи на скриньку кафедри: fv.dept@lpnu.ua або зателефонувати: +38(063) 385 86 12, 276 43 80.