Чому першокурсники обрали Львівську політехніку?

Софія Габрих, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Студентська пора – це те, що навіть із часом не стирається з пам’яті серед безлічі життєвих подій. Ми опитали студентів-першокурсників, які лише починають своє студентське життя, чому вони обрали Львівську політехніку і які їхні враження від перших тижнів навчання.

Студентка першого курсу Інституту економіки і менеджменту Анжела Канюга активно готувалася до вступу ще з минулого року. Та через війну за історію взялася аж у червні.

«Цього року для вступу треба було складати НМТ, тож історію я почала вчити з червня, на відміну від інших предметів, до яких готувалася раніше, ще для ЗНО. Я дуже хвилювалася за результати, оскільки, на мою думку, склала я не дуже добре», – каже дівчина.

Щодо вибору університету, то Анжелу цікавили насамперед заклади з математичним спрямуванням.

«Я звертала увагу на вищі навчальні заклади, які спеціалізуються на математичному спрямуванні. І саме Політехніка є одним із провідних університетів у цій галузі, тому я й обрала її і дуже цьому рада», – поділилася своїми думками студентка.

Роман Вишатицький – студент першого курсу Інституту механічної інженерії та транспорту. Обираючи університет, він не розглядав інших варіантів, окрім Політехніки, до того ж саме тут здобували і здобувають освіту його друзі.

«Я обрав Львівську політехніку, тому що тут навчаються та навчалися багато моїх знайомих і друзів, які після навчання стали висококласними професіоналами, зокрема конструкторами й інженерами», – ділиться Роман.

Хлопець розповів, що довго обирав, на яку саме спеціальність вступити, й активно готувався.

«Близько пів року тривала моя підготовка до вступу, я довго не міг визначитися, на яку саме спеціальність вступати. Звісно, перші тижні навчання доволі складні, бо ми ще вивчаємо університет і розташування корпусів, але я радий, що навчаюся саме тут».

На першому курсі в Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій здобуває освіту Софія Панич. Студентка захоплена інтер’єром корпусів університету, а зараз активно звикає до навчання.

«Я дуже задоволена першими тижнями навчання, у мене добра група, і ми надзвичайно швидко знайшли спільну мову, що спростило адаптацію в університеті. Також я вражена красою корпусів Політехніки. Правда, я боялася, що буде непросто знайти якусь аудиторію чи корпус, але тут усе доволі близько одне до одного. Чимало моїх друзів навчаються в Політехніці в різних інститутах, тож я чула добрі відгуки ще до того, як вступила сюди. Єдиний мінус, який встигла помітити, – це багато математики у програмі навчання, але викладачі дуже чуйні й радо пояснюють матеріал, коли ми його не розуміємо», – сміється дівчина.

Валерій Добрянський студент першого курсу Інституту енергетики та систем керування. Хлопець радий, що вступив саме до Політехніки, і вже знайшов тут друзів.

«Обираючи університет, де я хотів би навчатись, розглядав кілька варіантів. Довго думав і зупинився на Львові та Львівській політехніці. Навчання триває вже кілька тижнів, і я встиг знайти нових друзів та запам’ятати розташування корпусів. Вони тут один біля одного, тому це було неважко», – з усмішкою каже Валерій.

Для студента першого курсу Інституту будівництва та інженерних систем Максима Возниці Політехніка була свідомим вибором, адже саме тут навчається чимало його друзів.

«Політехніка така масштабна. Досі звикаю до цього ритму навчання та корпусів, але, напевне, мені трохи легше, адже я тут не сам. Маю чимало друзів, які навчаються в університеті. Та й одногрупники теж класні», – розповідає хлопець.

«Кажуть, студентські роки найкращі в житті. Я лише почав їх проживати, але ці кілька тижнів справді вражають. Постійний рух, багато знайомств зі студентами та викладачами, нові знання – все це неймовірно цікаво. Думаю, далі буде ще цікавіше», – усміхнувся Максим.